مراسم گرامیداشت روز دانشجو ، سه شنبه بیستم آذر ماه با حضور جناب آقای دکتر رحیم پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به همت بسیج دانشجویی ، معاونت فرهنگی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در تالار ابوریحان دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
ایشان با اشاره به ۱۶ آذر و روز دانشجو این حادثه را از دو بعد سیاسی و آکادمیک بررسی نمودند.
دکتر رحیم پورازغدی با بیان اینکه با دو کودتا کشورمان تا دهههای متعددی توسط انگلیس و آمریکا غارت و تحقیر شد،افزود: اعتراض دانشجویان در سال ۳۲ به استبداد سلطنت و به آمریکا بود در واقع این حرکت یک حرکت ضد سلطنتی و ضد استکباری به حساب میآمد.
وی گفت: بعد از کودتای ۲۸ سال ۱۳۳۲ آمریکا به تدریج به قدرت اول در ایران تبدیل شد، زیرا تا پیش از این آمریکا در کنار انگلیس قرار داشت.عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ قرار بود در دانشگاه تهران به نیلسون دکترای افتخاری بدهند تا جنایتهای این کشور در کوتای ۲۸ مرداد لاپوشانی شود و جشن پیروزی به خاطر حصر مصدق و کاشانی را برگزار کنند، تصریح کرد:
در ۱۶ آذر ۳۲ به دستور آمریکا و انگلیس و توسط ایادی آنها در داخل دانشجویان سرکوب شدند. وی تصریح کرد:پس از وقایع ۱۶ آذر ۳۲ چند تحول در مبارزات دانشجویی علیه استبداد و استکبار شکل گرفت؛ به گونهای که تا سال ۴۲ یعنی ۱۰ سال بعد ۳ جریان لیبرال و ماسونی که بیشتر حکومتی بودند جریانهای مارکسیستی و چپ که شامل توده ایها بودند و یک جریان ملی و مذهبی نیز در دانشگاهها شکل گرفتند که این جریان مذهبی و ملی سال به سال قویتر شدند؛ به گونهای که این جریان در ۱۵ خرداد سال ۴۲ که نهضت امام به خیابانها کشیده شد، ارتباطشان با مساجد و کوچه و خیابانها برقرار شد.
رحیم پورازغدی با اشاره به اینکه در این مقطع جریان دانشجویی مذهبی به شدت تقویت و مابقی جریانات ضعیفتر شدند،تصریح کرد: در این دوران ارتباط دانشجویان مبارز با روحانیون مبارز برقرار شد و این جریان در برابر رژیم پهلوی، مارکسیسمها و بهاییها قرار گرفتند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به گزارش ساواک در توصیف نابودی تمام گروههای مسلح در سال ۵۵ اشاره کرد و افزود: ساواک در گزارش خود تصریح کرده بود که هیچ جریان خطرناکی در کشور وجود ندارد. همچنین در اسناد لانه جاسوسی آمده که در سال ۵۶ دیگر هیچ خطری رژیم شاه را تهدید نمیکند؛ اما این رژیم در زمستان ۵۷ سقوط کرد با این وجود آمریکاییها اصلا تصور نمیکردند که این اتفاق بیفتد به گونهای که آنها سقوط شاه را یک شوک بین المللی برای آمریکا دانستند، چون با این اتفاق آنها بزرگترین پایگاه خود را از دست دادند.
رحیم پورازغدی با اشاره به اینکه در جریان جنگ جهانی نصف ملت ایران به خاطر قحطی که عامل آن انگلیسیها بودند مردند، اما این را در کتابهای درسی ما نمیگذارند؛ این یعنی انگلیس انقدر محترم است، افزود: آمریکا ۸۰ سال پیش قدرتمند شد و حدود ۴۰ سال پیش در اوج قدرت بود؛ اما این کشور بعد از انقلاب ضعیف و ذلیل شده است.
این مراسم که با استقبال گسترده اساتید، دانشجویان و دانشگاهیان مواجه شده بود ، دارای بخش های مختلفی چون شعر خوانی و برگزاری مسابقه نیز بود.